ГоловнаСвіт

Члени Європарламенту закликали РФ зупинити стягування військ до кордонів України

Документ підписали 18 європарламентарів.

Члени Європарламенту закликали РФ зупинити стягування військ до кордонів України
Фото: Baltnews

Європарламентарі ухвалили колективну заяву щодо нарощування російської військової присутності на Сході України та вздовж її кордонів.

Про це повідомляє представництво України при Євросоюзі.

“Ми закликаємо Росію вжити невідкладних заходів з метою зменшення напруженості, припинивши військове нарощування в Україні та поблизу її кордонів, а також збройні провокації та залякування”, - йдеться у повідомленні.

Документ підписали 18 європарламентарів, зокрема член Сейму Литви Андрюс Кубілюс та член Європарламенту від Литви Петрас Ауштревічус.

Нагадаємо, цього тижня у парламенті повідомив головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак заявив, що Росія накопичує війська біля українських кордонів. Це відбувається під виглядом підготовки до навчань "Захід-2021". Ворожі війська зосереджені в окупованому Криму, а також у Ростовській, Брянській і Воронезькій області. У той же день Верховна Рада України на позачерговому засіданні ухвалила заяву щодо ескалації російсько-українського збройного конфлікту. Така кваліфікація означає відкрите визнання того, що Україна перебуває в стані війни з Росією.

Вчора головне управління розвідки Міноборони заявило, що Росія готова до широкомасштабних провокацій, в тому числі до наступу вглиб території України. Після цього посли країн НАТО провели нараду у зв'язку з нарощуванням Росією військ біля українських кордонів. Вони також обговорювали нещодавню ескалацію в зоні бойових дій на сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram