ГоловнаСвіт

Російська "Нова газета" заявила про хімічну атаку на будівлю редакції

Журналісти вважають, що запах дуже схожий на той, який відчувався на місцях нападу на співробітницю редакції Юлію Латиніну у 2017 році. 

Російська "Нова газета" заявила про хімічну атаку на будівлю редакції
Фото: DW

Російське медіа "Новая газета" заявила про ураження невідомою хімічною речовиною будівлі, де розташована редакція. На місце виїхали екстрені служби, зокрема МВС, ФСБ та МНС. Про постраждалих не повідомляється. 

Сама будівля є режимним об'єктом і розташована у Москві за адресою Потапівський провулок, 3, повідомили в "Новій газеті". Журналісти зазначили, що "хімічній атаці піддався вхід".

"У приміщенні зберігається стійкий різкий хімічний запах, який відчувають усі відвідувачі та співробітники редакції, а також інших організацій, розташованих у будівлі. Джерело атаки поки не встановлено", - зазначили в ЗМІ.

У виданні зазначили, що, на думку журналістів, запах дуже схожий із тим, який відчувався під час нападу на дім та авто співробітниці "Нової газети" Юлії Латининої у липні 2017. Тоді на помешкання і машину жінки розпилили речовину невідомого складу з неприємним запахом. 

"Нова газета" також нагадує, що у квітні 2017 до редакції надіслали лист з білим порошком невідомого походження. 

Нагадаємо, що у жовтні 2018 в Москві до будівлі, де розташовано редакцію "Новой газеты", невідомі підкинули похоронний вінок з погрозами на адресу одного з журналістів. А наступного дня там само виявили кошик з відрізаною головою барана, з черговою порцією загроз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram