ГоловнаСвіт

​У Росії заарештовані протестувальники штовхали заглухлий поліцейський автозак

Наразі в Москві ізолятори переповнені, тому затриманих під час мітингів переміщують у Підмосков'я.

​У Росії заарештовані протестувальники штовхали заглухлий поліцейський автозак
Фото: EPA/UPG

У Росії затримані на акціях проти арешту опозиціонера Олексія Навального громадяни штовхати свій автозак, який ніяк не вдавалося завести правоохоронцям.

Про це повідомляють російські ЗМІ.

На оприлюдненому в соцмережах відео кілька молодих людей штовхають поліцейський автобус, поки той нарешті не заводиться.

Як пише "Новая газета", у Москві ізолятори переповнені, тому людей, затриманих під час мітингів, переміщують у Підмосков'я. Цей автозак мав відвезти заарештованих до спецприймальника в Єгор’євську, розташованому за 137 кілометрів від російської столиці. При цьому зазначається, що спецприймальник у Єгор’євську також переповнений. Із 25 осіб в одному автозаку під арешт помістили лише п'ятьох. Решта залишилися в автобусі.

Нагадаємо, 2 лютого Симоновський суд Москви відправив російського опозиціонера Олексія Навального в колонію на 2 роки і 8 місяців, замінивши йому умовний термін на реальний у справі "Ів Роше". Після цього прихильники  Навального оголосили про акції в Москві та Петербурзі. Проти них виставили ОМОН, який застосовував силу під час затримань.

31 січня в Росії відбулася друга загальнодержавна акція протесту на підтримку заарештованого опозиціонера. Вона супроводжувалася надзвичайним, навіть за мірками РФ, поліцейським насиллям. Протягом доби було затримано понад 5000 осіб, серед яких 82 журналісти. За оцінками ліберальних російських медіа, проти мітингувальників на вулиці вийшла рекордна кількість поліції за останні 20 років.

Україна закликала до санкцій проти Росії за "брутальне насильство" під час розгону акцій протесту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram