ГоловнаСвіт

Зеленський озвучив своє питання до Байдена: "Чому ми досі не в НАТО?"

Президент заявив, що Україна хоче бути рівноправним членом альянсу. 

Зеленський озвучив своє питання до Байдена: "Чому ми досі не в НАТО?"
Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вдячний США за всю підтримку, але держава хоче бути рівноправним членом НАТО.

Про це він повідомив у інтерв'ю Axios, переклад якого оприлюднив "Голос Америки".

"Але якщо ми, українці, і Україна хоче бути рівноправним членом альянсу, рівноправним членом НАТО… Це одне з найважливіших питань безпеки - тієї самої безпеки, про яку говорить президент Байден. В такому разі в мене є дуже просте питання: пане президенте, чому ми досі не в НАТО?" - зазначив Зеленський.

Він додав, що якби Україна була членом альянсу, то на Донбасі не було б ескалації. Зеленський заявив, що Україна захищає Європу і вдячна за всі санкції з боку ЄС та США, але санкції не можуть повернути людські життя.

"Завтра це може бути будь-хто, будь-яка європейська країна, Сполучені Штати. Ми говоримо не лише про збройне втручання. Ми маємо справу з інформаційною війною. І Сполучені Штати - один із яскравих прикладів, як це відбувається", - додав президент України.

Нагадаємо, що після інавгурації Джо Байдена Зеленський зазначив, що буде радий запросити його до Києва. Український президент переконаний, що відносини між країнами покращаться. 

7 листопада Зеленський привітав Байдена з перемогою на виборах президента США. Він наголосив, що Україна і США завжди співпрацювали в сфері безпеки, торгівлі, інвестицій, демократії, боротьби з корупцією. Зеленський також вважає, що Байден як президент США може значно посилити "нормандський процес".

Голова МЗС України Дмитро Кулеба назвав Байдена "першим президентом США, якому не треба пояснювати, що таке Україна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram