ГоловнаСвіт

Прем'єр Естонії пішов у відставку через корупційний скандал у його партії

Ратас також повідомив, що нинішня урядова коаліція припиняє існування.

Прем'єр Естонії пішов у відставку через корупційний скандал у його партії
Фото: EPA/UPG

Прем'єр-міністр Естонії і голова провідної владної Центристської партії Юрі Ратас заявив, що йде у відставку через корупційний скандал у партії.

Про це йдеться в його заяві у Facebook.

Приводом стали висунуті підозри в торгівлі впливом у межах кримінальної справи, пов'язаної з компанією Porto Franco і її проєктом нерухомості в центрі Таллінна.

"У політиці для вирішення важких ситуацій доводиться робити дуже непростий вибір. Сьогодні відповідно до своїх цінностей я прийняв рішення піти у відставку з посади прем'єр-міністра Естонської Республіки. Це рішення було прийнято після консультацій з правлінням і фракцією Центристської партії, а також з найближчими колегами... Підозра, висунена Громадською прокуратурою, не означає, що хтось винен, але вона неодмінно кидає серйозну тінь на всю партію", - заявив Ратас.

Ратас, який був прем'єром протягом чотирьох років, подякував громадянам за довіру.

"Не дивлячись на політичну відповідальність, можу сказати всім серцем, що я не приймав шкідливих або свідомо хибних рішень як прем'єр-міністр. Сьогодні спілкувався як з генеральним прокурором, так і з генеральним директором поліції, які підтвердили, що в них до мене немає підозр", - зазначив він.

Ратас повідомив, що з його заявою нинішня урядова коаліція припиняє існування і він вранці віднесе свою заяву про відставку президенту Естонії.

Нагадаємо, раніше в Естонії звільнили міністра освіти, яка возила своїх дітей до школи на службовій машині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram