ГоловнаСвіт

У Білорусі починається дострокове голосування на виборах президента

Усього створено 5767 дільниць для голосування, зокрема 44 за межами країни.

У Білорусі починається дострокове голосування на виборах президента
Фото: belta.by

У Білорусі стартує дострокове голосування на виборах президента, яке пройде з 4 по 8 серпня включно.

Про це повідомляє БЕЛТА.

Завчасно можуть проголосувати виборці, яким не вдасться зробити це в день волевиявлення 9 серпня.

Виборчі дільниці будуть відчинені з 10:00 до 14:00 і з 16:00 до 19:00.

Офіційного підтвердження причин, чому саме людина не може проголосувати в основний день, не потрібно.

При собі виборцю потрібно мати паспорт. Бюлетень видають також при пред'явленні військового квитка (для військовослужбовців строкової служби), службового посвідчення працівника держоргану (організації), водійських прав. Проголосувати можна і за пенсійним посвідченням, посвідченням інваліда (за наявності фотографії), студентським квитком.

Якщо виборець загубив паспорт або його вкрали, то на дільницю йому потрібно взяти зі собою довідку з органів внутрішніх справ, що підтверджує особу громадянина.

Дострокове голосування не проводиться на дільницях, утворених у санаторіях, профілакторіях, будинках відпочинку, лікарнях та інших організаціях охорони здоров'я, які надають медичну допомогу в стаціонарних умовах. У Білорусі їх 231.

Усього створено 5767 дільниць для голосування, зокрема 44 за межами країни. У списки виборців внесено 6 844 932 громадян.

Нагадаємо, вибори президента Білорусі пройдуть 9 серпня. 14 липня ЦВК Білорусі зареєструвала кандидатами в президенти нинішнього главу держави Олександра Лукашенка, ексдепутата Ганну Канопацьку, голову партії БСДГ Сергія Черечня, співголову об'єднання "Говори правду" Андрія Дмитрієва та дружину затриманого блогера Сергія Тихановського Світлану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram