ГоловнаСвіт

Лукашенко вважає, що українці і росіяни заздрять білорусам

"Головне, ми уникли воєн, живемо в безпечній, спокійній країні".

Лукашенко вважає, що українці і росіяни заздрять білорусам
Фото: president.gov.by

Олександр Лукашенко заявив, що українці й росіяни заздрять білорусам, бо Білорусь – безпечна країна.

Про це він заявив на урочистих зборах до Дня Незалежності, передає БЕЛТА.

"Я в цій президентській кампанії не тому, що, вчепившись, тримаюся за це крісло посинілими пальцями. Я кращі роки свого життя, як і багато хто з вас, віддав будівництву цієї країни. Як могли, як міг, так і будували. Як виявилося, не гірше за інших. Головне, ми уникли воєн, живемо в безпечній, спокійній країні, де кожен, хто має малюка, може вийти на вулицю в будь-який час доби й бути спокійним. Нам заздрять люди з інших країн: наші брати-росіяни, українці. А ми живемо й не розуміємо, як це нам дісталося", – сказав Лукашенко.

При цьому він нагадав, що 9 серпня в країні пройдуть президентські вибори.

"Це зробили ми з вами, тому 9 серпня безжалісно (не треба дивитися на Лукашенка, що ось він наш, він із нами був – жалість нам не союзник) ви повинні, як у народі кажуть, узяти голову в руки, подумати і розв'язати питання. Лукашенки приходять і йдуть, будуть інші. Він не вічний, а життя на цьому клаптику землі повинно тривати. Тому відкиньте всі емоції. Сьогодні не до емоцій, сьогодні грають на ваших і моїх емоціях, використовують так звані нові технології, інтернет і інше. Ми повинні показати, що ми білоруси й добре розбираємося у всяких інтернетівських хитросплетіннях. Ми повинні гідно пройти цей період, а ви повинні безжалісно визначити, з ким ви будете далі жити і як будете будувати свою суверенну незалежну країну для своїх дітей", – зазначив Лукашенко.

"Йде страшна конкурентна боротьба, і нам, білорусам, у цій боротьбі треба вистояти, пройти красиво. Треба не створити самим собі проблеми, і до кінця року ми вийдемо на той шлях розвитку, за яким йшли завжди", – додав президент Білорусі.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що у внутрішні справи країни, і, зокрема, у передвиборчу гонку, втручаються ззовні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram