ГоловнаСвіт

Лукашенко заявив про перемогу Білорусі над коронавірусом

Президент зізнався, що три місяці "божеволів" через пандемію.

Лукашенко заявив про перемогу Білорусі над коронавірусом
Фото: Беларусь 1

Президент Білорусі Олександр Лукашенко вважає, що його стратегія боротьби з коронавірусом без строгого карантину виявилася правильною. Фрагмент його виступу показав телеканал "Білорусь 1".

"Євросоюз - труни, копають, мруть, в будинок для людей похилого віку приїжджають - а там сотня загиблих. Росія тут ізолювала всіх та інше. «А наш аби що говорить про трактор, про сто грам, про лазню, ще щось». Я не міг дещо вам говорити всерйоз. І коли я говорив, що трактор вилікує, я розумів, що треба посіяти, тому що жерти буде нічого", - сказав на зустрічі з активом Мінської області Лукашенко.

Білоруський президент нагадав, що його критикували за обраний підхід до боротьби з коронавірусом, і зізнався, що три місяці "божеволів" через пандемію.

"Я ж не ідіот, я ж теж розумію, що один в світі, одна країна особливий шлях зайняла боротьби з цим вірусом. Мало того, що ви не зрозуміли, а, не дай бог, ми не впораємося - ви точно почнете об мене витирати ноги. Думаєте, легко? Нелегко. Але ми перемогли", - сказав він.

Лукашенко повідомив, що сьогодні в Білорусі кількість тих, що видужали, щодня перевищує число нових хворих на кілька сотень.

"Весь цей час плата наша була дуже низькою, тому ми не перевантажили систему охорони здоров'я", - сказав президент Білорусі.

Він вважає, що люди будуть жити з цим вірусом, хворіти ним, і, можливо, взагалі не позбудуться від нього, як від грипу.

"Зараз вже всі б'ються за вакцину, тому що це мільярди. Уявіть: мільярд осіб треба прищепити. Якщо по п'ять доларів буде коштувати - скільки це грошей. Уже всі воюють, вже Росія розпочала це - мені Путін розповідав, вже японці щось роблять, в Західній Європі консорціум якийсь створили, американці вже випробували начебто вакцину. Всі борються за трильйони доларів, які треба буде поділити. Виникає третє питання: а може, це комусь треба було? Напевно, треба було", - сказав Лукашенко.

Нагадаємо, що з початку пандемії в Білорусі захворіли близько 61 тисяча осіб, померло 383. Але зараз там менше хворих, ніж в Україні, яка два місяці провела на карантині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram