ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кількість пневмоній в Україні подвоїлася за два місяці

МОЗ попросило носити маски та триматися на відстані один від одного.

Кількість пневмоній в Україні подвоїлася за два місяці
Фото: Youtube / Кабмін

За два з половиною місяці після початку пом'якшення карантину в Україні подвоїлася кількість пневмоній, що реєструються щотижня. Основна їх частина - ускладнення коронавірусної хвороби COVID-19.

Про це на брифінгу в понеділок розповів міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

"В середині квітня [на піку першої хвилі епідемії] ми реєстрували в тиждень близько 5 тисяч пневмоній. Потім цей показник у нас почав падати, в тому числі завдяки досить жорстким карантинним обмеженням. На 11 травня ми вийшли на показник 2143 пневмонії за тиждень. На сьогоднішній день ми реєструємо більш як 4 тисячі пневмоній в тиждень. Основна частина - ускладнення від COVID-19", - сказав міністр.

Степанов додав, що коронавірусна хвороба - не жарти, і попросив людей берегти своє здоров'я.

"Це нескладно - просто користуватися маскою в місцях великого скупчення людей. Коли ви заходите в транспорт, в будь-яку будівлю, в спортивний зал, торгово-розважальний центр, будь-який магазин - просто надягніть маску. Дотримуйтеся соціальної дистанції - це просто півтора метра один від одного. І користуйтеся антисептиком. Якщо ви будете дотримуватися цих правил, відразу знижується ризик інфікування COVID-19 і знижується дуже істотно", - сказав міністр.

Нагадаємо, що в червні в Україні почалася друга хвиля епідемії COVID-19, яка вже перевищила квітневі піки. 25 червня виявили рекордні 1109 нових випадків коронавірусу, а 27 червня був установлений добовий рекорд з госпіталізацій - 237 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram