ГоловнаСвіт

Анджей Дуда та Рафал Тшасковський виходять до другого туру виборів президента Польщі

Голосування відбудеться через два тижні.

У Польщі 28 червня пройшов перший тур виборів президента. За даними екзит-полу, жоден з кандидатів не набирає 50% голосів. Країну чекає повторне голосування через два тижні.

У другому турі візьмуть участь нинішній президент Анджей Дуда, якого підтримує правляча партія "Право і справедливість", і опозиційний кандидат від "Громадянської платформи", мер Варшави Рафал Тшасковський.

Згідно з результатами опитування виборців, що проводилося компанією IPSOS для телеканалів TVN, TVP і Polsat, за Дуду проголосували 41,8% виборців, за Тшасковського - 30,4%. Третім став журналіст Шимон Головня з результатом 13,3%.

Кшиштофа Босака, за попередніми даними, підтримали 7,4%, Роберта Бедроня - 2,9%, Владислава Косиняк-Камиша - 2,6%. Решта кандидатів набирають менш як 1% голосів.

Явка в першому турі склала 62,9%. Більше було тільки в 1995 році, коли поляки вибирали між Олександром Кваснєвським і Лехом Валенсою. Для порівняння, в 2015 році в першому турі на дільниці прийшло лише 49% виборців, а в другому - близько 55%.

Нагадаємо, що Анджей Дуда займає пост президента Польщі з серпня 2015 року. На попередніх виборах він переміг тодішнього президента Броніслава Коморовського, набравши 51,5% голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram