ГоловнаСвіт

У Європарламенті заявили про витік даних більш ніж тисячі співробітників

У відкритий доступ потрапила конфіденційна інформація та зашифровані паролі.

У Європарламенті заявили про витік даних більш ніж тисячі співробітників
Фото: EPA/UPG

У Європарламенті заявили, що дані 1,2 тисячі співробітників потрапили у відкритий доступ, торкнувшись 15 тисяч облікових записів інших фахівців у справах Євросоюзу.

Про це повідомив віцепрезидент Європарламенту з політики в галузі IT Марсель Колайя, пише Politico.

У відкритий доступ потрапила, зокрема, конфіденційна інформація та зашифровані паролі.

Колайя не назвав політичних об'єднань, яких торкнувся витік, але Politico пише, що йдеться про найбільшу політичну фракцію в Європарламенті - Європейську народну партію (ЄНП).

Представник ЄНП Педро Лопес де Пабло підтвердив витік даних, зокрема адрес електронної пошти та паролів, але назвав їх застарілими.

За його словами, ці дані використовувалися підписниками сайту в 2018 році на старому сайті ЄНП, а в 2019 році Партія запустила новий сайт, сервери і актуальна база даних на якому не постраждали.

"Зараз їм нічого не загрожує, тому що в парламенті система вимагає повністю змінювати свій пароль кожні три місяці ", - заявив він.

Як пише видання, першими витік виявили в індійській компанії Shadowmap, що надає послуги у сфері кібербезпеки. Її засновник Яш Кадакія сказав, що виявив файли з конфіденційною інформацією через інтернет-портал, який є частиною домену сайту Європарламенту і використовується його посадовими особами.

За його словами, файли містили інформацію про тисячі людей і їхні зв'язки з політичними партіями і установами, зокрема з Європолом, агентством ЄС з безпеки зовнішніх кордонів Frontex та інших.

Нагадаємо, видання Spiegel раніше повідомило, що російські хакери під час атаки на внутрішні мережі німецького Бундестагу в 2015 році викрали велику кількість електронних листів з депутатського бюро Ангели Меркель. Злочинцям вдалося отримати доступ до двох поштових скриньок і повністю скопіювати їх вміст - листування за 2012 - 2015 роки - на інший комп'ютер. Пізніше Меркель підтвердила, що її електронну пошту вкрали російські хакери.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram