ГоловнаСвіт

Померла перший фотограф групи The Beatles Астрід Кірхгерр

Вона дружила з музикантами з початку їх кар'єри, познайомившись з ними 1960 році.

Німецька художниця і фотограф Астрід Кірхгерр померла у Гамбурзі за день до свого 82-річчя, пише DW з посиланням на її друга. Це сталося минулого вівторка.

Кірхгерр прославилася як фотограф групи The Beatles, вона дружила з музикантами від самого початку їх кар'єри, познайомившись з ними у 1960 році під час їхніх гастролей у Гамбурзі.

Фото: EPA/UPG

"Одного разу, коли ми працювали, у клуб увійшли люди дивного вигляду, не схожі ні на кого. І ми відразу зрозуміли: "Еге, споріднені душі! Що ж тепер буде?". Вони увійшли і сіли. Це були Астрід, Юрген і Клаус. Пізніше Клаус Ворманн почав грати на бас гітарі у Манфреда Манна. Юрген Фольмер як і раніше хороший фотограф, як і Астрід Кірхгерр, майбутня подружка Стюарта [Саткліффа з першого складу The Beatles], – між ними спалахнула пристрасна любов. Отже, усі вони увійшли і сіли, і ми зрозуміли, що вони не такі, як усі. А ми виявилися тим, що вони шукали", - розповідав пізніше Пол Маккартні.

Джордж Харрісон говорив, що "Астрід більше, ніж хто небудь інший, вплинула на наш імідж, вона змусила нас виглядати стильно".

Стюарт Саткліфф після знайомства з Астрід пішов з групи і залишився у Гамбурзі.

Після його передчасної смерті вона продовжувала дружити з музикантами і продовжувала їх фотографувати.

За словами Харрісона, Кірхгерр також опосередковано вплинула на оформлення альбому With The Beatles: "Фотографію зробив Роберт Фрімен. Ми показали йому знімки, зроблені Астрід і Юргеном в Гамбурзі, і запитали: "А ви так можете?".

Також вона була дизайнером обкладинки дебютного альбому Джорджа Харрісона Wonderwall Music.

Нагадаємо, що у 2016 році у віці 90 років помер продюсер The Beatles Джордж Мартін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram