ГоловнаСвіт

Відео з українськими масками в Іспанії виявилося архівними

Відео з українськими масками в Іспанії виявилося архівними
Фото: скрин видео

Сюжет іспанського телеканалу RTVE, у якому показали розвантаження респіраторів українського виробництва, виявився архівним.

Про це повідомив Голова митної служби Максим Нефьодов.

"Відеокадри, на яких розвантажують українські респіратори в Іспанії в сюжеті іспанської журналістки Макарени Бартоломе, взяті з архіву телерадіокомпанії", - написав Нефьодов у фейсбуці.

Він опублікував скрини коментарів журналістки у твітері.

"Макарена підтвердила дослівно: "Так, це відео з архіву. Дуже давнє. Не актуальне. Я попросила наш сервіс документації TVE знайти відео з масками", - зазначив він.

Пізніше Макарена Бартоломе додала, що в понеділок, 23 березня, повідомить, коли й де були відзняті кадри з респіраторами, якими вона супроводжувала свій сюжет.

Як повідомлялося, телеканал RTVE проілюстрував сюжет про брак захисних матеріалів кадрами розвантаження в Іспанії респіраторів українського виробництва. На опублікованому відео видно, як розвантажують коробки з логотипом української компанії "BUK" і її слоганом "Чисте повітря в будь-яких умовах". При цьому не було вказано, яку кількість таких респіраторів закупила Іспанія та коли це було зроблено.

Раніше сьогодні, коментуючи сюжет, Нефьодов заявив, що респіратори з України, які показав іспанський телеканал, експортували легально.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram