ГоловнаСвіт

В Іспанії ввели режим надзвичайного стану

Заборонено залишати свої будинки, крім виняткових випадків.

В Іспанії ввели режим надзвичайного стану
Педро Санчес
Фото: EPA/UPG

Влада Іспанії ввела режим надзвичайного стану строком як мінімум на 15 днів з метою боротьби проти поширення коронавірусу SARS-CoV-2. Про це в суботу, 14 березня, оголосив прем'єр-міністр Іспанії Педро Санчес, виступаючи по телебаченню, передає DW.

Жителям 47-мільйонної країни пропонується залишати свої будинки лише у виняткових випадках.

До виняткових випадків, за словами глави уряду, належать покупка продуктів, відвідування аптеки або лікарні, а також спрямування на роботу.

Усім авіакомпаніям, а також громадському, залізничному транспорту і судноплавним підприємствам наказано перейти в режим роботи із зниженим навантаженням. Закриття державних кордонів поки не заплановано.

За словами Санчеса, криза, викликана поширенням коронавірусної інфекції, вимагає "надзвичайних рішень".

Усі поліцейські сили, в тому числі регіональні, безпосередньо підпорядковуються міністерству внутрішніх справ Іспанії, армія країни приводиться в стан готовності до дії в разі необхідності.

Трьома днями раніше, 11 березня, в Мадриді та інших регіонах Іспанії були закриті всі дитячі садки, школи та університети на двотижневий термін.

Іспанія перебуває на другому місці в Європі після Італії за кількістю заражених коронавірусом (6391 осіб станом на ранок 15 березня) і померли від викликаного ним легеневого захворювання СOVID-19 (196 осіб).

Нагадаємо, напередодні надзвичайний стан через коронавірус оголосили в Румунії. Обмеження триватимуть 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram