ГоловнаСвіт

Ексглава зовнішньої розвідки Франції стане ведучим на російському держканалі

Ален Жуйє не раз виступав з прокремлівських позицій.

Ексглава зовнішньої розвідки Франції стане ведучим на російському держканалі
Ален Жюйе
Фото: скрин видео

Колишній глава служби зовнішньої розвідки Франції Ален Жуйє вестиме на телеканалі RT France програму про геополітику, передає RFI.

13-хвилинна програма під назвою La Source ("Джерело") виходитиме в ефір двічі на місяць, повідомила глава RT France Ксенія Федорова.

У програмі йтиметься про "дипломатію, конфлікти, тероризм, безпеку і конкурентну розвідку". Перший випуск запланований на березень.

"Поза всякими ідеологічними міркуваннями, практична геополітика повинна дозволити громадянам краще розуміти об'єктивну реальність", - заявив 77-річний Ален Жуйє.

Глава RT France Ксенія Федорова заявила, зі свого боку, що "дуже щаслива", що людина "такого масштабу" буде працювати в редакції російського держканалу.

"Я впевнена, що він дозволить нашим глядачам глибше поглянути на геополітичні процеси, що відбувається в світі", - зазначила вона в комюніке, поширеному телеканалом.

Ален Жуйє не раз виступав з прокремлівських позицій, наголошує RFI. Наприклад, в інтерв'ю Youtube-каналу Thinkerview, яке на своєму сайті переказав RT, Жуйє назвав отруєння ексагента ГРУ Сергія Скрипаля "англосаксонською маніпуляцією", похвалив прогрес Росії в галузі озброєнь і заявив, що Москва не є загрозою західним країнам.

У ще одному інтерв'ю Жуйє виступив за російську інтервенцію в Сирії і заявив про залежність Франції від США.

Ален Жуйє очолив зовнішню розвідку Франції (DGSE) у 2002 році. До цього він працював у великих французьких і міжнародних компаніях. Зокрема його ім'я стало відомим, коли в 2001 році Жуйє очолив мережу магазинів британської компанії "Marks & Spencer" у Франції з метою її ліквідації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram