ГоловнаСвіт

Іран підтвердив, що літак МАУ було збито двома ракетами ЗРК "Тор-М1"

Також іранська влада визнала, що не може розшифрувати "чорні скриньки".

Іран підтвердив, що літак МАУ було збито двома ракетами ЗРК "Тор-М1"
Фото: EPA/UPG

Організація цивільної авіації Ірану підготувала другий попередній звіт про аварію літака "Міжнародних авіаліній України" під Тегераном.

Про це повідомляє Bloomberg.

У звіті сказано, що "Боїнг" зазнав аварії після того, як у нього влучили дві ракети малої дальності класу "земля-повітря", випущені з зенітного ракетного комплексу "Тор-М1".

Відзначають, що пасажирський літак вилетів о 06:12 за місцевим часом і втратив зв'язок з диспетчерами на висоті 8100 футів (2469 метрів). О 06:15 "Боїнг" зник з другорядного радара спостереження, о 06:18 - з основного.

Іранська влада також визнала, що не може розшифрувати "чорні скриньки" літака, заявивши, що ці бортові самописці - одні з найбільш провідних у світі". Франція і США відмовилися надати Ірану обладнання для розшифровування, йдеться у звіті.

Нагадаємо, літак рейсу Тегеран-Київ авіакомпанії МАУ розбився в Ірані вранці 8 січня. Загинули 176 осіб з семи країн, у тому числі 11 українців (дев'ять членів екіпажу і дві пасажирки).

Через три дні після катастрофи Іран визнав, що збив літак помилково. Відповідальність за аварію авіалайнера взяв на себе іранський військовий підрозділ Корпусу вартових Ісламської революції.

Іран повинен був відправити в Україну "чорні скриньки" до 15 січня включно, однак, за заявами заступника генпрокурора Віктора Трепака, не зробив цього. Без бортових самописців встановити всі причини трагедії літака МАУ буде неможливо.

17 січня стало відомо, що доступ до бортових самописців "на місці" отримає спільна група експертів з Канади, України та Ірану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram