ГоловнаСвіт

Трамп заявив про посилення санкцій проти Ірану

"Вони були дуже суворими, а зараз вони ще істотно посилилися".

Трамп заявив про посилення санкцій проти Ірану
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп заявив, що вже посилив санкції проти Тегерана після обстрілу Іраном американських військових баз на території Іраку.

Про це повідомляє Радіо Свобода."Вже зроблено. Ми посилили їх. Вони були дуже суворими, а зараз вони ще істотно посилилися", - заявив Трамп журналістам у Білому домі.

"Я якраз схвалив їх щойно разом з Міністерством фінансів", - додав він.

Подробиць Трамп не навів, додавши, що Мінфін зробить про це заяву.

Напередодні, 8 січня, президент США пообіцяв ввести "нові виснажливі санкції проти іранського режиму" після ракетного обстрілу баз військ США.

У США повідомили, що в результаті цих ударів люди не постраждали, а завдана матеріальна шкода була мінімальною. Як сказав Трамп, у відповідь на це зовсім не обов'язково вдаватися до військової сили проти Ірану.

Нагадаємо, 3 січня в Багдаді в результаті ракетного повітряного удару загинули 8 людей, серед яких генерал і керівник одного зі спецпідрозділів Корпусу Вартових Ісламської Революції (КВІР) Касем Сулеймані. Розпорядження про ліквідацію дав президент США Дональд Трамп.

Трамп, коментуючи інцидент, назвав генерала "терористом номер один у світі". Іран порівняв вбивство Сулеймані з оголошенням війни і пообіцяв заходи у відповідь.

5 січня Трамп заявив, що Сполучені Штати Америки будуть готові завдати ударів по 52 цілях в Ірані в разі, якщо Тегеран вчинить дії у відповідь за вбивство іранського генерала Сулеймані.

Парламент Ірану 7 січня проголосував за законопроєкт, яким армія США і Пентагон визнаються "терористичними організаціями".

Секретар Вищої Ради нацбезпеки Алі Шамхані заявив, що Іран розглядає 13 варіантів помсти США за ліквідацію генерала Сулеймані.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram