ГоловнаСвіт

Венесуельських дипломатів висилають із Сальвадору

"Представники режиму Мадуро" повинні покинути країну за 48 годин.

Венесуельських дипломатів висилають із Сальвадору
Фото: EPA/UPG

Канцелярія президента Сальвадору оголосила про висилання всіх дипломатів Венесуели у зв'язку з невизнанням нинішньої влади країни.

"Уряд Сальвадору висилає дипломатичний корпус режиму Ніколаса Мадуро, згідно з заявами президента Наїба Букеле, в яких він говорив про невизнання уряду Мадуро", - йдеться в ноті, поширеній канцелярією, передає Интерфакс.

Уряд Сальвадору дає 48 годин всьому дипломатичному корпусу режиму Мадуро на те, щоб покинути національну територію, наголошується в документі.

"Уряд президента Наїба Букеле визнає легітимність тимчасового президента Хуана Гуйадо, - вказується в ноті. - У найближчому майбутньому Сальвадорський уряд очікує отримання вірчих грамот від нових представників дипломатичного корпусу Венесуели".

Раніше повідомлялося, що Путін запевнив президента Венесуели в підтримці і пообіцяв йому допомогу.

Нагадаємо, у Венесуелі вже багато місяців триває боротьба за владу між урядом на чолі з Ніколасом Мадуро і лідером опозиції Хуаном Гуайдо, який проголосив себе тимчасовим президентом. Близько 50 держав визнали Гуайдо. Водночас Мадуро має підтримку армії та силових структур, його легітимність визнають Росія, Китай і Куба.

Наприкінці квітня у Венесуелі загострилося політичне протистояння. Гуайдо оголосив про початок "останнього етапу" повалення Мадуро і закликав військових переходити на свою сторону. Держсекретар США Майк Помпео заявляв, що Мадуро був готовий втекти, але його зупинила Росія.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram