ГоловнаСвіт

США вводять нові санкції проти Куби

Обмеження введені в зв'язку з підтримкою кубинської влади Ніколаса Мадуро.

США вводять нові санкції проти Куби
Фото: joinup.ua

США введуть нові санкції проти Куби. Про це йдеться в заяві Бюро промисловості та безпеки при американському міністерстві торгівлі, опублікованому на сайті Федерального реєстру в п'ятницю, 18 жовтня.

Вашингтон посилює правила експорту та реекспорту авіаційної техніки і телекомунікаційного устаткування. Так, наприклад, будуть відкликані діючі ліцензії на оренду Кубою повітряних суден, нові заявки претендента будуть дискваліфіковані.

Крім того, США заборонять пожертвування в цю країну, якщо вони направляються організаціям, пов'язаних з кубинським урядом або правлячою там комуністичною партією.

У заяві зазначено, що санкції вводяться через "репресії режиму щодо кубинського народу", а також підтримку Кубою президента Венесуели Ніколаса Мадуро.

У грудні 2014 року тодішній президент США Барак Обама оголосив про початок нормалізації відносин з Кубою і пом'якшення санкцій. Дональд Трамп після приходу до президентської влади назвав цю політику помилковою, зберіг ембарго і посилив правила поїздок американців на Кубу.

Нагадаємо, в червні США ввели заборону на поїздки в рамках освітніх програм міжнародного обміну, які служили одним з найбільш поширених підстав для відвідування країни американськими громадянами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram