ГоловнаСвіт

Уряд РФ схвалив законопроєкт про визнання українців і білорусів носіями російської мови

Статус носія російської мови дає право отримати громадянство РФ у спрощеному порядку.

Уряд РФ схвалив законопроєкт про визнання українців і білорусів носіями російської мови
Фото: alauinform.com

Уряд Росії схвалив скасування співбесіди для уродженців України та Білорусі і визнання їх носіями російської мови під час отримання громадянства РФ. Про це повідомляється на сайті російського уряду.

"Схвалити проєкт федерального закону "Про внесення змін до статті 331 федерального закону" Про громадянство Російської Федерації" і внести його до Державної думи в установленому порядку", - йдеться в повідомленні.

Проєкт закону передбачає можливість визнання комісією носіями російської мови без співбесіди українців і білорусів, які вільно володіють російською мовою, під час подання ними відповідної заяви.

Порядок подання заяв визначить російське МВС.

Статус носія російської мови дає право отримати посвідку на проживання в Росії, а також громадянство в спрощеному порядку. Власникам такого статусу не потрібно проживати в країні п'ять років, щоб отримати паспорт.

Раніше МЗС РФ заявило про "подвійну дискримінацію" російської мови в Україні після заяви міністра освіти і науки України Ганни Новосад про те, що російськомовні школи перейдуть на українську мову навчання з вересня 2020 року.

Нагадаємо, Путін також назвав Ізраїль "російськомовною державою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram