ГоловнаСвіт

Путін назвав Ізраїль "російськомовною державою"

"Майже 2 млн російськомовних громадян Ізраїлю в цій країні, ми вважаємо Ізраїль російськомовною державою".

Путін назвав Ізраїль "російськомовною державою"
Фото: EPA/UPG

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає Ізраїль російськомовною державою, а росіян і ізраїльтян - "єдиною сім'єю зі спільною історією".

Про це він заявив, виступаючи у вівторок на конгресі всесвітнього ізраїльського фонду "Керен ха-Єсод", передає "Интерфакс".

"Громадяни Росії та Ізраїлю пов'язані родинними, дружніми узами. Це справжня така мережева, спільна сім'я. Я кажу без жодного перебільшення. Майже два мільйони російськомовних громадян Ізраїлю в цій країні, ми вважаємо Ізраїль російськомовною державою", - сказав Путін. Його слова зустріли сміхом і оплесками.

Президент РФ також підкреслив, що російський та ізраїльський народи "об'єднують спільні і часто трагічні сторінки історії".

Путін особливо наголосив, що фонд "Керен ха-Єсод" робить дуже багато "для збереження історичної правди про Другу світову війну".

"Позиції Росії й Ізраїлю, народів наших країн єдині: ми вважаємо абсолютно неприпустимими будь-які спроби перегляду підсумків війни, спотворення істини, виправдання фашизму і його поплічників", - сказав російський президент.

Нагадаємо, тему російської мови і "захисту" російськомовного населення часто порушують у пропаганді на росТВ і в ЗМІ. Про це також постійно говорять російські політики, у тому числі президент РФ Володимир Путін, виправдовуючи військову агресію в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram