ГоловнаСвіт

Онук Назарбаєва отримав рік умовно за напад на поліцейського в Лондоні

За даними слідства, 30-річний Айсултан Назарбаєв вживав кокаїн.

Онук Назарбаєва отримав рік умовно за напад на поліцейського в Лондоні
Айсултан Назарбаев
Фото: akipress.org

Айсултана Назарбаєва, 30-річного онука колишнього президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, засудили до умовного терміну за напад на поліцейського в Лондоні, передає російська служба "Бі-Бі-Сі".

"Назарбаєва визнано винним в тому, що він, перебуваючи під впливом наркотиків, чинив опір поліцейським, вдарив і вкусив одного з них. За версією слідства, на руці поліцейського залишився глибокий слід від укусу, а з рани "рясно текла кров", - йдеться в матеріалі.

Вирок передбачає випробувальний термін в півтора року. Якщо протягом цього терміну він порушить закон, вирок стане з умовного реальним.

Назарбаєв також повинен відбути 140 годин громадських робіт і 20 обов'язкових сесій щодо продовження лікування від наркотичної залежності, а також виплатити штраф у 1000 фунтів і відшкодувати збиток на 5000 фунтів.

Згідно з судовими документами, в червні 2019 року Айсултан Назарбаєв в одному з лондонських готелів погрожував накласти на себе руки. Адміністрація викликала поліцію. Незабаром подібний інцидент повторився в лондонській квартирі дівчини на ім'я Ксенія Шевельова. Перебуваючи в цій квартирі, Назарбаєв вигукував щось з балкона. Сусіди вирішили, що це терористичні гасла, викликали поліцію. Але винуватець переполоху, як стверджує захист, викрикував слово "Аллах", благаючи його про допомогу.

У третьому інциденті Назарбаєв проник через дах на балкон іншої жінки. Він вкусив поліцейського, який приїхав на виклик.

За даними слідства, Айсултан Назарбаєв вживав кокаїн.

Видання пише, що Назарбаєв проходив лікування у відомій приватній клініці для наркозалежних Priory, де в різний час проходили курси реабілітації різні знаменитості, такі як музиканти Емі Уайнхаус і Роббі Вільямс, футболіст Джордж Бест і актор Джонні Депп.

Айсултан Назарбаєв - син старшої дочки експрезидента Казахстану Дариги Назарбаєвої і Рахата Алієва, який у 2015 році наклав на себе руки в австрійській в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram