ГоловнаСвіт

Британський парламент проголосував за нову відстрочку "Брекзиту"

Джонсон заявив, що не стане просити ЄС про відстрочку.

Британський парламент проголосував за нову відстрочку "Брекзиту"
Борис Джонсон
Фото: EPA/UPG

Депутати Палати громад британського парламенту в суботу підтримали поправку, що зобов'язує прем'єр-міністра країни просити про відстрочку Brexit незалежно від результатів голосування за твердженням угоди між Лондоном і Брюсселем. Про це повідомляє Bloomberg.

Однак прем'єр-міністр Борис Джонсон наполягає на тому, щоб країна все-таки покинула ЄС 31 жовтня.

"Я не буду обговорювати з ЄС відстрочку, і ніякий закон не змусить мене зробити це", - сказав він, виступаючи в суботу в Палаті громад.

Він додав, що протягом наступного тижня уряд представить проєкт законодавства, необхідного для виходу з ЄС.

Голосування щодо угоди, яка була досягнута раніше на цьому тижні між британським урядом і владою ЄС, має відбутися в британському парламенті пізніше в суботу.

Нагадаємо, сьогодні в парламенті Британії проходять дебати про вихід з Євросоюзу. Палата громад зібралася на екстрене засідання в суботу вперше за останні 37 років.

У вересні депутати нижньої палати британського парламенту прийняли закон, який блокує вихід Великобританії з Євросоюзу без угоди з Брюсселем. Закон передбачає перенесення терміну Brexit на 31 січня 2020 року, якщо домовленості з ЄС так і не вдасться досягти. Джонсон запевняв, що буде дотримуватися цього закону, проте неодноразово підкреслював, що Brexit відбудеться 31 жовтня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram