ГоловнаСвіт

Протестувальники в Гонконзі вийшли на багатотисячний марш

Усі бажаючі не помістилися в відведеному для акції місці.

Протестувальники в Гонконзі, які в неділю вдень зібралися в парку Вікторія на чергову масову акцію, попрямували маршем в діловий центр міста.

Як повідомляє BBC, демонстранти почали збиратися в парку Вікторія о 15:00 за місцевим часом, незважаючи на дощову погоду.

Фото: EPA/UPG

Поліція не дозволила їм йти маршем через побоювання з приводу безпеки, але дозволила залишатися в парку до вечора. Однак через дві години після початку акції демонстранти порушили заборону, і тисячі людей під парасольками рушили вулицями міста.

Організатори пояснили, що парк не може вмістити всіх бажаючих взяти участь в акції. "Парк Вікторія просто не в змозі вмістити всіх, тому що цей район може вмістити лише 100 тисяч чоловік, а ми очікуємо значно більше учасників", - сказала представник Громадянського фронту за права людини Бонні Лан.

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Фото: EPA/UPG

Демонстрації в Гонконзі почалися в червні після внесення закону про спрощену процедуру екстрадиції підозрюваних в інші країни, включаючи материковий Китай. Спрощена процедура висилки підозрюваних в Китай може загрожувати переслідуванням інакомислячих в Гонконзі. Під тиском протестувальників гонконгська адміністрація на невизначений час зняла законопроект з розгляду, але опозиція вважає, що цього недостатньо і вимагає відкликати його остаточно.

У той же час в Пекіні все різкіше висловлюються з приводу протестів, що не припиняються вже кілька місяців. Китайська влада заявила, що поведінка демонстрантів схожа на терористичну активність.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram