ГоловнаСвіт

13 штатів подали до суду на адміністрацію Трампа через жорсткі умови видачі грін-карт

"Якщо ви багаті - вам раді, якщо бідні - то ні. Це суперечить американському духу".

13 штатів подали до суду на адміністрацію Трампа через жорсткі умови видачі грін-карт
Фото: EPA/UPG

Коаліція з 13 штатів США подала до суду на адміністрацію президента Дональда Трампа. Вона хоче заблокувати нове правило, яке може різко скоротити легальну міграцію через відмову у видачі віз малозабезпеченим мігрантам.

Про це пише "Голос Америки".

Деякі експерти кажуть, що легальна міграція може скоротитися удвічі. Це може статися, якщо сотням тисяч людей будуть відмовляти у візах або посвідці на проживання через низькі доходи чи якщо вони будуть отримувати допомогу від держави, зокрема: грошові виплати, продовольчі талони, державне житло чи право на участь у програмі медичного обслуговування для малозабезпечених Medicaid.

"Адміністрація Трампа виступає з чітким посланням: якщо ви багаті - вам раді, якщо бідні - то ні. Це правило суперечить американському духу, спрямоване проти іммігрантів і незаконне", - заявив генеральний прокурор штату Вашингтон Боб Фергюсон.

Правило, оприлюднене в понеділок, набуває чинності 15 жовтня. Воно розширює поняття утримання коштом держави. І дозволить відмовляти у візі заявникам, які не задовольняють вимог до доходів чи отримують допомогу від держави.

Нагадаємо, 12 серпня адміністрація Трампа оприлюднила указ, що передбачає посилення умов видачі грін-карт мігрантам. Одне з правил зобов'язує емігрантів бути фінансово спроможними забезпечити своє життя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram