ГоловнаСвіт

Болтон звинуватив Росію в крадіжці технологій гіперзвукової зброї

На думку радника президента США, російські розробки ядерної зброї становлять реальну загрозу для Штатів та їхніх союзників.

Болтон звинуватив Росію в крадіжці технологій гіперзвукової зброї
Джон Болтон
Фото: twitter @TFASorg

Радник президента США Джон Болтон розповів, що Росія розробляє гіперзвукову зброю, ґрунтуючись багато в чому на вкрадених у Штатів технологіях.

Про це він розповів в інтерв'ю "Голосу Америки".

"Незважаючи на те, що російська економіка приблизно порівнянна за масштабами з економікою Нідерландів, РФ все одно витрачає доволі багато коштів на оборону, щоб мати можливість модернізувати ядерний арсенал і розробляти нові види засобів доставки (ядерних боєголовок, - ред.) - ракети з планованим гіперзвуковим бойовим боком, гіперзвукові крилаті ракети, використовуючи при цьому технології, багато з яких були вкрадені у США", - сказав Болтон.

Таким чином, радник президента США прокоментував інцидент на військовому полігоні під Сєвєродвінськом. Він зазначив, що під час випробування "очевидно, що щось пішло не так".

На думку Болтона, російські розробки ядерної зброї і засобів її доставки є реальною загрозою для США і їх союзників.

Нагадаємо, 8 серпня в Міноборони РФ повідомили про вибух на території військового полігону в Архангельській області, в результаті якого загинули дві людини. Вибух стався за декілька десятків кілометрів від Сєвєродвінська. Після аварії на сайті адміністрації міста опублікували повідомлення про короткочасне підвищення радіаційного фону. У ньому йшлося про те, що на момент публікації фон нормалізувався і показники датчиків не перевищують максимально допустимих.

Пізніше повідомлення видалили, а в пресслужбі міської адміністрації заявили, що це було зроблено, "тому що ситуацією займається Міноборони". Через два дні, 10 серпня, "Росатом" визнав, що вибух стався на установці з джерелом радіації, і повідомив про загибель п'ятьох своїх співробітників.

Коментуючи інцидент, президент США Дональд Трамп заявив, що "Штати багато чому вчаться на невдалому ракетному вибуху в Росії. У нас є схожі, хоча і більш просунуті технології".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram