ГоловнаСвіт

Угорський уряд намагається вплинути на підсумки виборів в Україні, - ЗМІ

Прибув уповноважений угорського уряду, очікується приїзд голови МЗС Угорщини Сіярто.

Угорський уряд намагається вплинути на підсумки виборів в Україні, - ЗМІ
Фото: mfa.gov.ua

Уповноважений угорського уряду, заступник міністра зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр під час перебування в Береговому (Закарпатська область) намагався вплинути на результат виборів в Україні.

Про це повідомляє Mukachevo.net.

«Не обійшлося і без прихованої агітації, адже тоді як в Україні триває виборчий процес у Верховну Раду, Левенте Мадяр відзначив старання чинного депутата Василя Брензовича в результаті реалізації цього проєкту, який на сьогодні є кандидатом у народні депутати. Можна припустити, що угорський уряд так намагається вплинути на підсумок виборів і провести саме "свого" кандидата в депутати», - пише видання.

Також Левенте Мадяр обережно зачепив тему і самих виборів, а саме сказав, що для того, щоб влада чула угорську нацменшину, потрібно проголосувати.

Чиновник також розповів, що угорський уряд продовжить працювати у сфері розвитку закарпатських підприємців. Уже на сьогодні подано 24 000 заявок (13 млрд форинтів) на гранти. Також Мадяр закликав підприємців активніше подавати заявки на отримання фінансування, адже існує великий відсоток позитивного рішення.

За даними LB.ua, на закритих зборах кандидатів-угорців у Верховну Раду України взяли участь чинний депутат Верховної Ради Василь Брензович, кандидати в народні депутати Мікловш Товт і Йосип Борто, а також мер Берегового Золтан Бабяк, учасник АТО Васлуй Зубанич, депутат Закарпатської обласної ради Ілдіко Орос.

На зустрічі йшлося про мобілізацію всього угорськомовного населення на підтримку своїх кандидатів, у тому числі і шляхом грошового стимулювання їх. Також розробляється план підвезення з Угорщини працівників, які будуть заохочені грошовим еквівалентом ще на території суміжної держави. Також обговорювалося питання про можливе зняття з виборів Василя Брензовича на користь Миколи Ковача.

Наступного тижня планується візит міністра закордонних справ Петера Сіярто в Закарпаття з тією самою метою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram