ГоловнаСвіт

У Boeing пообіцяли виплатити $100 млн родичам жертв двох авіакатастроф

У результаті авіакатастроф в Індонезії та Ефіопії загинули 346 чоловік.

У Boeing пообіцяли виплатити $100 млн родичам жертв двох авіакатастроф
Фото: EPA/UPG

Американський авіаконцерн Boeing оголосив, що виділить 100 млн доларів родичам жертв катастроф літаків Boeing 737 Max в жовтні 2018 го і в березні 2019 року в Індонезії та Ефіопії.

У результаті цих авіакатастроф загинули загалом 346 чоловік, передає DW.

Як наголошується в повідомленні компанії, частина компенсації буде перерахована комунам, які постраждали від авіакатастроф. За підтримки неурядових організацій та місцевої влади гроші підуть на програми з навчання та розвитку, а також фінансову підтримку сімей і комун.

Паралельно Boeing намагається узгодити в суді мирову угоду з родичами жертв авіакатастроф. Сторони вже погодилися знайти швидке рішення з тим, щоб постраждалі отримали компенсації без тривалих правових процедур. Спочатку планується врегулювати питання про компенсації за крах літака 737 Max в Індонезії 29 жовтня.

У той же час проти Boeing подано аналогічний позов і через авіакатастрофу 10 березня в Ефіопії. Американський авіаконцерн підозрюється в зневажливому ставленні до заходів безпеки. За попередніми даними, катастрофа літаків була спричинена помилкою в системі програмного забезпечення.

Після двох авіакатастроф польоти Boeing 737 MAX заборонили у всьому світі. У березні 2019 року в катастрофі літака цієї моделі авіакомпанії Ethiopian Airlines загинули 157 осіб, в жовтні 2018 року на літаку індонезійської Lion Air розбилися 189 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram