ГоловнаСвіт

Путін заявив, що Росія "неминуче" відновить відносини з Україною

На його думку, команда Зеленського діятиме "енергійно".

Путін заявив, що Росія "неминуче" відновить відносини з Україною
Фото: kremlin.ru

Президент Російської Федерації Володимир Путін вважає, що відносини Росії і України будуть відновлені незалежно від того, як складатимуться взаємини з українськими елітами.

Про це він заявив в інтерв'ю російському телеканалу "Мир".

"Неминуче, що ми відновимо наші відносини, не може такого бути між частинами одного і того ж народу або між двома братніми народами, як би не складалися наші взаємини з елітами. Навіть з політичними елітами минулого, припустімо, з тими людьми, які на перше місце у своїй діяльності, у своєму житті ставили насамперед особистий успіх, особисту вигоду і збереження своїх капіталів, нажитих за рахунок українського народу, а зберігали їх десь за кордоном. Від цього в них і така любов до Заходу, я думаю", - сказав Путін.

На його думку, команда нового президента України Володимира Зеленського діятиме "енергійно".

"Але нове керівництво (України, - ред.), сподіваюся, позбавлене таких обмежень і почувається вільно, покладаючись на довіру, яку було надано народом України. Думаю, воно зможе діяти енергійно", - додав російський президент.

Нагадаємо, в березні 2014 року Росія анексувала український Крим, а влітку і восени того ж року вторглася на територію Донецької та Луганської областей, підтримавши створені сепаратистами угруповання "ДНР" і "ЛНР".

Через агресію в Україні проти Росії діє низка санкцій Євросоюзу і США.

На початку червня на економічному форумі в РФ Путін назвав українців і росіян одним народом і додав, що від самого початку "не було ніякої України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram