ГоловнаСвіт

ЄС підтримав опозицію Венесуели і закликав до нових виборів

Федеріка Могеріні застерегла владу країни від обмежень цивільних прав, свободи і безпеки.

ЄС підтримав опозицію Венесуели і закликав до нових виборів
Федерика Могерини
Фото: EPA/UPG

Верховний представник Європейського Союзу з питань зовнішньої політики і безпеки Федеріка Могеріні закликала провести нові вибори у Венесуелі.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Крім того, вона заявила, що Євросоюз висловлює підтримку опозиційному парламенту Венесуели.

Федеріка Могеріні підкреслила, що венесуельський народ вимагає демократії і можливості "вільно приймати рішення про власну долю". Вона застерегла самопроголошеного президента Хуана Гуайдо, а також інших членів Національної асамблеї від обмежень цивільних прав, свободи і безпеки.

"Насильство і жорстокість сил безпеки абсолютно неприпустимі і не допоможуть вийти з кризи", - підкреслила Федеріка Могеріні.

Зі свого боку Євросоюз готовий підтримати "відновлення демократії і правової держави у Венесуелі за допомогою вартого довіри мирного політичного процесу, який пройде відповідно до конституції". Раніше Федеріка Могеріні заявила, що ЄС поки що утримується від оцінок подій у Венесуелі, однак буде "дуже уважно" стежити за їх розвитком.

Нагадаємо, 23 січня Хуан Гуайдо проголосив себе президентом Венесуели. Тимчасовим главою країни його визнали США, Організація американських держав, а також багато країн Латинської Америки, в тому числі Чилі, Аргентина, Перу, Еквадор і Бразилія.

Президенти Мексики, Болівії і Куби відмовилися підтримати Гуайдо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram