ГоловнаСвіт

У столиці Венесуели почалися заворушення

Влада оголосила про провал заколоту.

Міністерство оборони Венесуели повідомило про невдалу спробу заколоту в столиці країни Каракасі. За інформацією місцевих ЗМІ, затримано кілька десятків людей, передає ВВС.

Фото: EPA/UPG

Згідно з повідомленням міноборони, невелика група військовослужбовців національної гвардії викрала зброю з КПП в столичному районі Петаре і взяла в заручники чотирьох офіцерів. Потім бунтівники вирушили в район Котіса.

Фото: EPA/UPG

На відеозаписах в соцмережах видно, як люди у військовій формі заявляють, що вони діють "від імені венесуельського народу" і закликають громадян вийти на протестні акції.

У міноборони зазначають, що на командному пункті в Котісі повстанці зіткнулися з активним опором з боку військових, які зберігають вірність уряду країни. Згідно з повідомленням відомства, бунтівники схоплені і вже дають свідчення, а викрадену ними зброю повернуто військовим.

Фото: EPA/UPG

Влада заявляє, що спроба заколоту сталася "в інтересах крайніх правих сил", проте не уточнюють, хто конкретно представляє ці сили.

Протестувальники перегороджували вулиці барикадами і підпалювали автомобілі, а поліція використовувала сльозогінний газ для розгону активістів.

Фото: EPA/UPG

Навесні 2017 року Венесуелу накрила хвиля антиурядових демонстрацій, під час яких були заарештовані сотні активістів і загинули десятки людей.

Новий сплеск протестної активності почався після призначення опозиціонера Хуана Гуаїдо на пост глави Національної Асамблеї (парламенту) країни на початку січня. Гуаїдо вже закликав усіх незадоволених політикою президента країни Ніколаса Мадуро вийти на протестну акцію в середу.

Фото: EPA/UPG

Мадуро здобув перемогу на виборах президента Венесуели в травні минулого року. Для нього це вже другий президентський термін.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram