ГоловнаСвіт

Ціна на нафту Brent опустилася нижче за $60 вперше з жовтня 2017 року

Січневий ф'ючерс на Brent подешевшав на 5% - до $59,47 за барель.

Ціна на нафту Brent опустилася нижче за $60 вперше з жовтня 2017 року
Фото: best-wallpaper.net

Нафта марки Brent торгувалася в п'ятницю на Лондонській біржі нижче за $ 60 за барель вперше з жовтня 2017 року.

Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Так, за станом на 15:57 за Києвом січневий ф'ючерс на Brent подешевшав на 5% - до $59,47 за барель, повідомляє Bloomberg. Нафта марки WTI подешевшала до $50,78 за барель.

Набір факторів, які тиснуть на ціни на нафту, не змінюється вже кілька тижнів: учасники ринку оцінюють фундаментальні перспективи балансу попиту і пропозиції. Інвестори сумніваються, що учасники угоди ОПЕК+ наступного року скорочуватимуть видобуток. При цьому поточні показники свідчать, що видобуток зараз дуже  зростає у США, а в Саудівській Аравії він знаходиться на максимальному рівні.

Однак нинішнє падіння цін, скоріше, спекулятивне, а тренд можна буде визначити тільки після 6 грудня, коли відбудеться чергове засідання ОПЕК. Якщо на засіданні експортери домовляться про масштабне скорочення видобутку, то ціни повернуть до зростання, вважають експерти.

Згідно із прогнозом аналітиків Morgan Stanley, за такого сценарію ціни на нафту повернуться до позначки у $70 за барель. За відсутності угоди у короткостроковій перспективі ціни залишаться на рівні близько $60.

Нагадаємо, 2 жовтня ціна нафти Brent піднялася вище за $85 вперше з 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram