ГоловнаСвіт

Винищувачі НАТО тричі за день вилітали для перехоплення російських літаків над Балтикою

В Альянсі заявили, що перехоплення було запобіжним заходом.

Винищувачі НАТО тричі за день вилітали для перехоплення російських літаків над Балтикою
Фото: ac.nato.int

Німецькі винищувачі Eurofighter, що базуються в Емарі (Естонія), минулої середи тричі піднімалися на "перехоплення" російських військових літаків, які виконували польоти над Балтійським морем.

Про це йдеться на сайті командування Альянсу.

Транспортний Ан-26 було помічено о 08:30 біля узбережжя Литви. Він прямував з Калінінградської області і не повідомив про план свого польоту.

"Оскільки літак не представив план польоту, два винищувачі ВПС Німеччини Eurofighter піднялися в повітря і через годину ідентифікували літак, яким виявився Ан-26", - ідеться в повідомленні.

Ще один літак було зафіксовано близько 10:30. Ним виявився МіГ-29. Для його супроводу також піднімали німецький винищувач.

Пізніше радари зафіксували два військово-транспортні Іл-76, які летіли в напрямку Калінінграда і також не повідомили маршрут прямування.

"Усі російські літаки летіли в міжнародному повітряному просторі. Перехоплення з боку НАТО було запобіжним заходом", - наголошено в повідомленні.

Відзначають, що з 31 серпня німецькі та бельгійські винищувачі здійснили понад 30 бойових вильотів у рамках місії з контролю повітряного простору над Балтикою.

Нагадаємо, у вересні винищувачі ФРН і Бельгії перехопили два бомбардувальники РФ над Балтійським морем.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram