ГоловнаСвіт

У Солсбері знову відкрився ресторан, де в день отруєння обідали Скрипалі

Ресторан, піцерію і торговий центр планували знести, поки не з'ясувалося, що Скрипалі отруїлися вдома.

У Солсбері знову відкрився ресторан, де в день отруєння обідали Скрипалі
Фото: twitter.com/TheAcademy_PR

У Солсбері відновив роботу італійський ресторан Zizzi, що закрився після інциденту з колишнім співробітником ГРУ Сергієм Скрипалем і його донькою Юлією. Про це сьогодні повідомила газета The Guardian.

Ресторан закрився вісім місяців тому, після того як поліції стало відомо, що в ньому в день отруєння "Новачком" обідали Скрипалі. Відразу після отруєння, коли стало відомо про нервово-паралітичну дію отрути, йшлося про знесення будівлі. Однак, оскільки розслідування встановило, що Скрипалі отруїлися вдома, ресторан зміг відновити роботу.

У Zizzi повернулися трохи більш ніж половина з 24 співробітників, які працювали там до інциденту зі Скрипалями. Весь час, поки заклад був закритий, його співробітники отримували повну оплату, деякі з них перейшли працювати в інші ресторани цієї ж мережі.

У день відкриття у вівторок у ресторані було багато людей, зазначає газета. Відвідувачам запропонували заплатити за обід стільки, скільки вони вважатимуть за потрібне, а кошти пообіцяли направити в благодійні фонди, що підтримують місцеву молодь.

Zizzi став не єдиним закладом у місті, закритим після того, як його в день отруєння відвідали Скрипалі. Наприкінці травня було відкрито для відвідувачів торговий центр Maltings, біля якого виявили Скрипалів. Улітку місцеві ЗМІ повідомляли, що після робіт зі знезараження знову відкривається паб Bishops Mill, який також 4 березня відвідували Юлія і Сергій.

Нагадаємо, 4 березня Сергій Скрипаль і його дочка Юлія були виявлені непритомними в місті Солсбері. Прем'єр Британії Тереза Мей назвала "дуже ймовірною" причетність Росії до отруєння Скрипаля бойовою отруйною речовиною "Новачок".

Восени група Bellingcat опублікувала інформацію про силовиків РФ, імовірно, причетних до отруєння Скрипалів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram