ГоловнаСвіт

Facebook видалив більш ніж 100 підозрілих акаунтів напередодні виборів у конгрес США

Влада США попереджає виборців про російські фейкові новини.

Facebook видалив більш ніж 100 підозрілих акаунтів напередодні виборів у конгрес США
Фото: EPA/UPG

Соціальна мережа Facebook заблокувала роботу 115 підозрілих акаунтів напередодні виборів у конгрес США.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-реліз компанії.

Відзначають, що в рамках боротьби з втручанням у вибори було заблоковано 30 акаунтів Facebook і 85 облікових записів Instagram, які, як передбачають, використовуються для "скоординованої негідної поведінки".

"Ми негайно заблокували ці облікові записи і тепер вивчаємо їх більш детально", - заявив Натаніель Глейхер, голова політики кібербезпеки Facebook.

"Майже всі сторінки Facebook, пов'язані з цими акаунтами, відображаються французькою або російською мовами, тоді як акаунти Instagram, схоже, в основному були англійською - деякі були зосереджені на знаменитостях, інші - на політичних дебатах", - додав він.

При цьому в компанії підкреслили, що зазвичай компанія утримується від оприлюднення передчасних висновків.

Тим часом влада США (Департамент внутрішньої безпеки, Міністерство юстиції, офіс директора Національної розвідки і Федеральне бюро розслідувань США) опублікували спільну заяву напередодні виборів, повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві сказано, що США не потерплять іноземного втручання у вибори з боку Росії, Китаю, Ірану або будь-яких інших держав.

На цей момент у американських спецслужб немає даних про спроби злому виборчої інфраструктури, що могло б завадити голосуванню, змінити кількість голосів або вплинути на їх підрахунок. Однак американцям слід "побоюватися" спроб іноземних гравців - особливо Росії - вплинути на суспільні настрої, поширюючи фальшиву інформацію про політичні процеси і кандидатів.

"Американський народ може звести ці спроби нанівець, залишаючись обізнаним, повідомляючи про підозрілі дії і будучи уважним споживачем інформації", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, напередодні Facebook видалив більш ніж 800 акаунтів і сторінок, які поширювали неправдиву інформацію і порушували інші правила соцмережі перед виборами в США. Крім того, влітку соцмережа видалила понад 650 фальшивих акаунтів, створених Росією і Іраном для поширення дезінформації.

Раніше конгресмени-демократи Комітету з розвідки Палати представників США опублікували копії проплачених "фабрикою тролів" публікацій, створених для впливу на американські вибори в 2016 році. У квітні соцмережа видалила близько 270 сторінок, створених цією "фабрикою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram