ГоловнаСвіт

Рівень самогубств серед дітей в Японії сягнув найвищої позначки за 30 років

Кількість самогубств різко зростає з початком навчального року 1 вересня.

Рівень самогубств серед дітей в Японії сягнув найвищої позначки за 30 років
Фото: скрин видео YouTube

З березня 2016 року по березень 2017-го в Японії наклали на себе руки 250 дітей і підлітків. Наступного року дітей-самовбивць стало уп'ятеро більше, і це найвищий показник з 1986 року.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на дані міністерства освіти Японії.

За життя багато хто з цих дітей скаржилися на проблеми в сім'ї, знущання з боку однолітків і висловлювали занепокоєння з приводу свого майбутнього. Однак причини загибелі дуже багатьох дітей так і залишаються нез'ясованими, кажуть у школах. Вони не шукали допомоги при житті і не залишили передсмертних записок.

Більшість випадків самогубств відбувається серед учнів старшої школи, де в японській системі освіти підлітки вчаться до 18 років.

Уряд Японії опублікував доповідь, в якій фахівці аналізують дані про дитячі самогубства у період з 1972 по 2013 рр. Один з головних висновків полягає в тому, що число самогубств різко зростає з початком навчального року 1 вересня.

Самогубство є основною причиною смерті молодих людей у Японії, випереджаючи навіть невиліковні захворювання.

Загальна кількість самогубств у країні поступово знижується - з 34,5 тисяч випадків у 2003 році до 21 тисячі в 2017-му.

Нагадаємо, у жовтні в Британії призначили міністра із запобігання суїцидів. Близько 4500 громадян Об'єднаного Королівства щорічно закінчують життя самогубством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram