ГоловнаСвіт

Суд викликає Януковича на засідання для останнього слова

Поважними причинами неявки можуть бути утримання під вартою, відрядження або подорож, смерть родичів або тяжка хвороба.

Суд викликає Януковича на засідання для останнього слова
Фото: comments.ua

Оболонський районний суд Києва викликає колишнього президента Віктора Януковича на засідання для оголошення останнього слова 19 листопада.

Про це йдеться в порядку денному, опублікованому 6 листопада в офіційній урядовій газеті "Урядовий кур'єр".

Відзначають, що поважними причинами неявки будуть вважатися: утримання під вартою Януковича, відсутність його за місцем проживання внаслідок відрядження або подорожі, смерть його родичів або тяжка хвороба.

Також перешкодою для прибуття до суду можуть бути обставини непереборної сили (епідемія, військові події, стихійні лиха тощо).

При цьому в повістці зазначено, що Януковичу дозволено брати участь у суді за допомогою відеоконференц-зв'язку.

Нагадаємо, 30 жовтня суд завершив дебати у справі Януковича про держзраду. 19 листопада суд має намір заслухати останнє слово обвинуваченого.

Прокуратура просить засудити екс-президента до 15 років в'язниці.

Януковичу інкримінують держзраду (ч. 1 ст. 111 КК), пособництво в сепаратизмі (ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 КК) і пособництво у веденні агресивної війни (ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст . 437 КК). Його судять заочно, тому що він переховується від правосуддя на території РФ. Відзначимо, що суд намагався перейти до дебатів ще 3 травня, але повернувся до допитів свідків за клопотанням захисту Януковича. Пізніше адвокати екс-президента декілька разів зривали дебати.

Дебати - останній етап судового процесу, після якого буде оголошено вирок. Детальніше читайте в матеріалі LB.ua "Суд над Януковичем: в очікуванні першого вироку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram