ГоловнаСвіт

Рейтинг Путіна вперше за п'ять років упав нижче від 50%, - опитування

Рейтинг партії влади «Єдина Росія» впав до мінімуму з 2007 року.

Рейтинг Путіна вперше за п'ять років упав нижче від 50%, - опитування
Президент РФ Владимир Путин и министр иностранных дел России Сергей Лавров
Фото: EPA/UPG

Рейтинг президента Росії Володимира Путіна впав до 45%. Про це свідчать дані російського фонду «Громадська думка» (ФГД), повідомляє Крим.Реалії.

На питання «Уявіть собі, що наступної неділі знову відбудуться вибори президента Росії, скажіть, будь ласка, за кого з кандидатів ви б проголосували?», прізвище чинного президента Росії назвали 45% опитаних. Такий самий низький рівень підтримки був у Путіна 2013 року.

При цьому рейтинг партії влади «Єдина Росія» впав до мінімуму з 2007 року.

Згідно з опитуванням ФГД, якби вибори до Держдуми Росії відбулися найближчої неділі, за партію влади проголосувало б усього 31% виборців. Нижчого показника ще не було, а найвища підтримка в «Єдиної Росії» була в першому кварталі 2015 року - тоді за неї були готові віддати голоси 55% респондентів.

Опитування ФГД було проведене 29-30 вересня у 207 населених пунктах 73 суб'єктів Росії. У ньому взяли участь 3000 осіб.

Рейтинг довіри до президента Росії Володимира Путіна у вересні становив 58%, говориться в останньому опитуванні «Левада-центру». Цей показник упав до рівня 2013 року, тоді він становив 55%.

3 жовтня Путін підписав пакет законів про пенсійну реформу. У сусідній Росії пенсійний вік чоловіків поетапно зросте до 65 років, а для жінок - до 60 років. Для дострокового виходу на пенсію чоловікам потрібно буде накопичити 42 роки пенсійного стажу, жінкам -37 років.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram