ГоловнаСвіт

У канадському Едмонтоні відкрили консульство України

Місто є одним із двох найбільших центрів української громади в Канаді.

У канадському Едмонтоні відкрили консульство України
Фото: ucc.ca

У столиці канадської провінції Альберта місті Едмонтоні з'явилося генеральне консульство України. Відкриття відбулося 7 вересня, коли відзначається День українсько-канадської спадщини.

Як повідомляє "Укрінформ", для участі в офіційній церемонії відкриття до Едмонтона прилетів міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Через кілька днів український прапор буде видно з будь-якої точки Едмонтона. Це посилить відчуття присутності українськості", - сказав Клімкін.  

Домовленість про відкриття нового консульства була досягнута ще минулого року на зустрічі президента України Петра Порошенка та прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо. Практична реалізація домовленості зайняла майже цілий рік.

Едмонтон є одним з двох найбільших центрів української громади в Канаді, разом з районом Великого Торонто. За даними останнього перепису 144 620 (13,97%) мешканців міста - українського походження. Тричі мером міста (1951-1959; 1963-1965; 1974-1975) був українець Вільям Гавриляк.

Біля входу до мерії міста Едмонтон 1983 року встановлено перший у світі пам'ятник жертвам Голодомору "Розірване кільце життя".     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram