ГоловнаПолітика

Посол Канади в Україні відвідав Катерину Гандзюк у лікарні

"З обнадійливого: медичне обслуговування і тверда воля Каті одужати".

Посол Канади в Україні Роман Ващук відвідав у лікарні в Києві радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк, на яку напали з кислотою.

Про це Ващук повідомив у твіттері.

"З обнадійливого: медичне обслуговування і тверда воля Каті одужати. Не послам розслідувати, хто замовив (напад на активістку - ред.), для цього є численні правоохоронні органи. Таке варварське полювання на активістів - злочин проти гідності", - зазначив Ващук.

Також він відзначив відмінну турботу про хвору в київському опіковому відділенні і висловив сподівання, що винні у нападі на активістку, яка отримала опіки 30% тіла, будуть притягнуті до відповідальності.

Раніше друзі Гандзюк повідомляли про погіршення її стану і просили допомогти доставити ліки з-за кордону.

Нагадаємо, 31 липня в Херсоні Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою. Поліція спочатку порушила справу про хуліганство, пізніше змінивши кваліфікацію на завдання тяжких тілесних ушкоджень з метою залякування, а тепер розглядає цей напад як замах на вбивство.

3 серпня поліція повідомила про затримання підозрюваного в замаху Миколу Новікова, 6 серпня його заарештували, але через два тижні стало відомо, що Новіков невинний і його відпустили на свободу.

20 серпня був заарештований другий підозрюваний Віктор Горбунов.

21 серпня суд у Херсоні заарештував ще двох підозрюваних у замаху на Гандзюк - Сергія Торбіна і Володимира Васяновича.

22 серпня ще одному підозрюваному В'ячеславу Вишневському обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

23 серпня суд заарештував на два місяці п'ятого і останнього підозрюваного у причетності до замаху на активістку - Микиту Грабчука.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram