ГоловнаСвіт

Екс-радника Трампа Пападопулоса засудили до 14 діб в'язниці за неправдиві свідчення про зв'язки з РФ

На думку спецпрокурора США, дії Пападопулоса завдали непоправної шкоди розслідуванню можливого втручання РФ у президентські вибори в 2016 році.

Екс-радника Трампа Пападопулоса засудили до 14 діб в'язниці за неправдиві свідчення про зв'язки з РФ
Джордж Пападопулос
Фото: twitter.com/SethAbramson

Суд в США в п'ятницю, 7 вересня, засудив колишнього радника Дональда Трампа із зовнішньої політики Джорджа Пападопулоса до 14 діб позбавлення волі за надання неправдивих свідчень Федеральному бюро розслідувань (ФБР) про свої контакти з росіянами або їх представниками під час передвиборної кампанії 2016 року.

Крім того, суддя призначив йому штраф у розмірі 9500 доларів і 200 годин громадських робіт, повідомляє CNN. Це перше судове рішення у справі про можливе російське втручання в передвиборну кампанію в США і передбачувані зв'язки штабу Трампа з РФ.

Раніше, 17 серпня, спецпрокурор США Роберт Мюллер запропонував засудити Пападопулоса до позбавлення волі на строк до 6 місяців, а також стягнути з нього штраф в розмірі близько 10 тисяч доларів. На думку Мюллера, дії екс-радника Трампа завдали непоправної шкоди розслідуванню можливого втручання РФ у президентські вибори в США в 2016 році.

За даними спецпрокурора, Пападопулос зустрічався в 2016 році з кількома російськими представниками, в тому числі з професором, який стверджував, що володіє компроматом на Гілларі Клінтон, що була суперницею Трампа в президентських перегонах.

ФБР вдалося "визначити місцезнаходження" професора, повідомив Мюллер. Однак неправдиві свідчення Пападопулоса, дані слідству невдовзі після інавгурації Трампа, не дозволили ФБР належним чином допитати професора, оскільки він покинув США в лютому 2017 року. Сам Пападопулос зізнався в наданні неправдивих свідчень ФБР в жовтні 2017 року.

Нагадаємо, раніше президент Сполучених Штатів Дональд Трамп в черговий раз піддав критиці розслідування російського втручання у вибори 2016 року, назвавши його "національною ганьбою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram