ГоловнаСвіт

Країни Балтії розкритикували американську мережу супермаркетів за продаж одягу із символікою СРСР

Посол Литви в США звернувся до керівництва Walmart з листом, в якому зажадав вилучити такий одяг з продажу.

Країни Балтії розкритикували американську мережу супермаркетів за продаж одягу із символікою СРСР
Фото: dw.com

Представники Литви, Латвії та Естонії розкритикували американську мережу супермаркетів Walmart за торгівлю одягом із символікою СРСР.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Посол Литви в США Роландас Кріщунас звернувся до керівництва Walmart з листом, в якому зажадав вилучити такий одяг з продажу.

Кріщунас нагадав, що під час радянської окупації постраждали сотні тисяч литовських громадян. "Під радянськими серпом і молотом відбувалися жахливі злочини. Просування таких символів резонує з величезним болем на багато століть", - підкреслив литовський дипломат.

Він також зазначив, що не думає, що Walmart навмисно вирішив зачепити почуття людей, продаючи одяг з радянською символікою. "Але в цьому випадку футболки й інша продукція із символами масового вбивства повинні бути негайно вилучені з продажу", - заявив Кріщунас.

Представники компанії поки що не відреагували на вимогу депутатів.

Нагадаємо, в травні німецький виробник спортивного одягу Adidas перед Чемпіонатом світу з футболу в Росії випустив футболки з написом "СССР". Фірмі Adidas нагадали про відповідальність за поширення одягу із символікою комуністичного тоталітарного режиму - і Adidas зняв з продажу "радянську" колекцію в інтернет-магазині.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram