ГоловнаСвіт

Трамп назвав розслідування втручання у вибори «національною ганьбою»

Президент США опублікував нову серію твітів з критикою на адресу спецпрокурора Мюллера.

Трамп назвав розслідування втручання у вибори «національною ганьбою»
Фото: EPA/UPG

Президент Сполучених Штатів Дональд Трамп в черговий раз піддав критиці розслідування російського втручання у вибори 2016 року, назвавши його «національною ганьбою», повідомляє Голос Америки.

Трамп почав робочий тиждень з низки гнівних твітів на адресу спецпрокурора Роберта Мюллера. Він заявив, що Мюллер - «просто людина, яка шукає неприємностей», назвав його «зганьбленим і дискредитованим» і додав, що його «група розгніваних шахраїв-демократів» протягом 30 годин допитувала юриста Білого дому Дональда Магкана з його (президента Трампа) згоди «з метою прозорості».

Раніше ЗМІ повідомили, що Трамп і його юристи не знають, скільки інформації Магкан надав команді Мюллера.

Президент додав: «Вони насолоджуються тим, що руйнують чужі життя, і відмовляються звернути увагу на реальну корупцію з боку демократів: брехня, звільнення, віддалені електронні листи і стільки всього ще! Розсерджені демократи Мюллера намагаються вплинути на майбутні вибори».

«Де змова? Вони придумали неіснуючий злочин під назвою "змова", а коли змови не виявилося, заявили, що було перешкоджання правосуддю (вигаданий злочин, якого ніколи не було). Варто дати відсіч або сказати щось погане про сфабриковане полювання на відьом, як вони кричать "змова"», - заявив Трамп в іншому твіті.

Команда Мюллера виявила кілька контактів між наближеними Трампа і Росією, в числі яких - відбулася в середині 2016 року зустріч в хмарочосі Trump Tower в Нью-Йорку, в якій брали участь старший син президента, Дональд Трамп-молодший, а також російський юрист Наталія Весельніцкая, яка обіцяла надати компромат на суперницю Трампа Гілларі Клінтон. В результаті ніякої компрометуючої інформації отримано не було.

Коли після інавгурації Трампа стало відомо про цю зустріч, він заявив, що переговори були присвячені усиновленню російських сиріт. Згодом президент сказав, що це була рутинна політична зустріч в рамках пошуку інформації про суперника, і він не знав про неї заздалегідь.

Трамп також знову виступив з критикою на адресу екс-голови ЦРУ Джона Бреннана, якого він минулого тижня позбавив допуску до секретної інформації. Трамп назвав Бреннана «політичним інтриганом» і «найгіршим директором ЦРУ в історії країни».

В останні дні близько 200 колишніх співробітників Держдепартаменту, Пентагону і інших органів безпеки висловилися на захист Бреннана.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram