ГоловнаСвіт

В Афганістані під час теракту загинули три солдати місії НАТО (оновлено)

Вони були громадянами Чехії.

В Афганістані під час теракту загинули три солдати місії НАТО (оновлено)
Фото: EPA/UPG

На сході Афганістану в результаті атаки терориста-смертника в неділю, 5 серпня, вбито трьох військових, членів місії НАТО "Рішуча підтримка". Ще троє солдатів - громадянин США і двоє - Афганістану - отримали поранення, повідомило керівництво Північноатлантичного альянсу в неділю, 5 серпня, пише DW.

Напад стався під патрулювання членів місії.

Відповідно до політики місії "Рішуча підтримка", громадянство загиблих не розкривається до офіційного повідомленням відповідними національними органами влади.

За інформацією телеканалу Tolo News, в неділю вранці терорист-смертник підірвався в автомобілі біля конвою іноземних військ у східній провінції Парван. За даними телеканалу, відповідальність за атаку взяв на себе радикальний рух "Талібан".

Оновлення. Троє військових НАТО, загиблих у результаті теракту в Кабулі, були громадянами Чехії. Про це пише Associated Press.

"Родичів загиблих повідомило чеське міністерство оборони", - йдеться в повідомленні.

У матеріалі також сказано, що раніше в Чехії схвалили план, згідно з яким до 2020 року країна відправить до Афганістану 390 військових.

"Рішуча підтримка" - небойова місія НАТО в Афганістані, участь у якій беруть і українські військові. У березні 2015 року Петро Порошенко своїм указом постановив відправити до 30 українських військових для участі в цій дорадчо-тренувальній операції.

У її рамках ведеться навчання, консультування та загальна підтримка афганських збройних сил. У місії беруть участь понад 12,5 тисячі військових із 28 держав-членів НАТО і 14 країн-партнерів альянсу. Більшість солдатів операції розмістилися в польовому таборі на півночі Афганістану. Невелика група розташована у столиці країни Кабулі.

Кількість терактів в Афганістані за останній місяць помітно зросла. Найчастіше їх скоюють прихильники радикального руху "Талібан" або екстремістської організації "Ісламська держава".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram