ГоловнаСвіт

В Альпах розбився "Юнкерс" 1939 року з 20 людьми на борту

Ніхто не вижив.

Жертвами авіакатастрофи ретролітака у швейцарських Альпах стали 20 осіб. Про це повідомляє Reuters.

Поліція підтвердила, що розбитий JU-52 HB-HOT був літаком компанії JU-Air, він летів із Локарно, неподалік південного кордону Швейцарії, на базу авіакомпанії в Дюбендорфі, Цюрих.

Фото: EPA/UPG

Ніхто із 17 пасажирів і трьох членів екіпажу не вижив. Серед загиблих - 11 чоловіків і 9 жінок. Люди походили з чотирьох швейцарських кантонів. Також на борту були чоловік, дружина і син з Австрії.

Уламки літака були знайдені на висоті 2450 метрів над рівнем моря, в місці, оточеному з усіх боків піками. Повітряний простір над місцем катастрофи закрито, доступ до туристичних маршрутів в околицях заблоковано.

За даними поліції, літак вдарився об землю на великій швидкості. Ознак зовнішнього втручання, зіткнення чи доаварійних пошкоджень немає.

Фото: EPA/UPG

Junkers JU52 - колекційний літак часів Другої світової війни, побудований у 1939 році. Він належить компанії JU-Air, яка влаштовує екскурсійні рейси на таких літаках. Літаки відомі своїм неофіційним прізвиськом "Тітонька Ю". Компанія поки що призупинила польоти.

Авіакатастрофа сталася лише через кілька годин після того, як в Альпах розбився невеликий літак з чотирма членами однієї сім'ї, всі загинули.

Нагадаємо, вчора в Росії розбився вертоліт з 18 людьми на борту, всі загинули.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram