ГоловнаСвіт

Трамп назвав Росію і Китай країнами, що втручаються у внутрішні справи США

Нова заява президента США суперечить його колишній риториці.

Трамп назвав Росію і Китай країнами, що втручаються у внутрішні справи США
Дональд Трамп
Фото: lesoir.be

Голова Білого дому Дональд Трамп зарахував Росію і Китай до країн, які, на його думку, втручаються у внутрішні справи США. Про це пише DW.

"Їх багато. Це і Росія, і Китай. Ми ладнаємо з Північною Кореєю, але вони, напевно, теж (втручаються, - ред.)", - заявив Трамп під час виступу перед своїми прихильниками в штаті Огайо.

"Це велика кількість людей. Ми повинні зупинити їх. Ми повинні зупинити втручання і стримати будь-кого, хто спробує атакувати нас", - закликав американський президент.

Він зазначив, що втручання у внутрішні справи США буде посилюватися, оскільки "ми повертаємося до свого добробуту".

Ця заява суперечить колишній риториці Трампа, відзначає NBC. Так, ще декілька днів тому голова Білого дому назвав брехнею міркування про втручання Москви у вибори в США.

Кілька днів тому директор Національної розвідки США Ден Коутс і голова ФБР Крістофер Рей на спільній прес-конференції попередили про триваючу російську кампанію з дезінформації.

Раніше різку реакцію в американському суспільстві викликали слова Трампа на прес-конференції після зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним у Гельсінкі 16 липня, коли він заявив, що хоча і вірить доводам американських спецслужб про втручання Москви в президентські вибори в США в 2016 році, але вірить і Путіну, який це втручання заперечує.

Крім того, президент США неодноразово закликав припинити присвячене цій темі розслідування, проведене під керівництвом спецпрокурора Роберта Мюллера.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram