ГоловнаСвіт

Швейцарський суд відновив арешт активів "Газпрому"

Активи залишаться під арештом, наразі буде розглядатися апеляція "Нафтогазу".

Швейцарський суд відновив арешт активів "Газпрому"
Фото: EPA/UPG

Вищий суд швейцарського кантону Цуг відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, які належать ПАТ "Газпром".

Про це повідомляє прес-служба Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

"Вищий суд швейцарського кантону Цуг відновив арешт акцій Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, які належать ПАТ "Газпром". Активи залишаться під арештом, наразі буде розглядатися апеляція НАК "Нафтогаз України" на рішення про зняття арешту з цих акцій, яке раніше ухвалив місцевий орган зі стягненню боргів", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що акції були звільнені з-під арешту тільки на підставі тверджень Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG про те, що акції перебувають за межами кантону Цуг і відповідно поза юрисдикцією органу щодо стягнення боргів, а тому повинні бути виключені з переліку заарештованих активів.

"Нафтогаз" пояснює, що якби виконання рішень органу щодо стягнення боргів не було призупинено Вищим судом, "Газпром" знову міг би розпоряджатися своїми акціями в Nord Stream AG і Nord Stream 2 AG, навіть якби ті перебували в юрисдикції органу щодо стягнення боргів кантону Цуг. Однак тепер згадані активи не можуть виводитися з-під юрисдикції відповідного органу щодо стягнення боргів до остаточного рішення з апеляції "Нафтогазу". Нагадаємо, в лютому "Нафтогаз України" виграв Стокгольмський арбітраж проти "Газпрому". За результатами двох арбітражних проваджень "Газпром" повинен сплатити $2,56 млрд доларів США на користь "Нафтогазу".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram