ГоловнаСвіт

Італійські популісти погодили новий склад уряду

Прем'єр-міністром повинен стати Джузеппе Конте.

Італійські популісти погодили новий склад уряду
Фото: EPA/UPG

Італійська партія євроскептиків "Ліга" і популістський Рух 5 зірок погодили новий склад уряду. Про це в четвер, 31 травня, у спільній заяві повідомили голова Ліги Маттео Сальвіні і лідер Руху 5 зірок Луїджі ді Майо, передає Німецька хвиля.

Президент Серджо Маттарелла відмовився затвердити перший склад уряду через те, що міністерство економіки в ньому мав очолити Паоло Савона, відомий своєю жорсткою критикою ЄС і противник заходів жорсткої економії. У новому кабінеті на посаду міністра економіки запропоновано Джованні Тріа, професора економіки в римському університеті Тор Вергата. Паоло Савона залишиться в уряді, його пропонують призначити на посаду міністра у справах Європи.

Прем'єр-міністром, як і в першому складі уряду, повинен стати 53-річний безпартійний професор цивільного права Джузеппе Конте. Голова Ліги Маттео Сальвіні претендує на посаду голови МВС. Луїджі ді Майо має намір стати міністром економічного розвитку або міністром праці.

Після того, як 27 травня провалилася перша спроба сформувати уряд, президент Італії Маттарелла доручив економісту Карло Коттареллі створити "уряд технократів", здатний керувати країною до нових виборів. Однак Котареллі так і не подав президентові можливого складу нового кабінету міністрів. У четвер він заявив, що повертає голові держави мандат на формування уряду.

Парламентські вибори в Італії пройшли 4 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram