ГоловнаСвіт

Голова МЗС Росії прилетів у КНДР

Лавров підтримав заплановану зустріч Кіма і Трампа.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров у четвер, 31 травня, прилетів до Пхеньяна з офіційним візитом, де його прийняв лідером Північної Кореї Кім Чен Ин.

Фото: mid.ru

Як повідомляють на сайті російського міністерства, Лавров також зустрівся з міністром закордонних справ КНДР Лі Ен Хо. Протягом переговорів порушували низку питань, серед яких - денуклеаризація Корейського півострова.

"Ми багато говорили про ситуацію на Корейському півострові і навколо нього. Вітаємо контакти, які в останні місяці інтенсивно розвиваються між Північною і Південною Кореями, між КНДР і США, вже відбулися саміти між Пхеньяном і Сеулом і заплановано зустріч на найвищому рівні між керівництвом КНДР і США", - заявив Лавров.

Нагадаємо, що Кім Чен Ин довго перебував у міжнародній ізоляції у зв'язку з ядерною програмою, яку реалізував його уряд. 28 листопада 2017 року КНДР випробувала нову балістичну ракету "Хвасон-15", у зоні ураження якої перебувають не тільки Гаваї, а й уся територія США і майже весь інший світ, окрім Південної Америки і віддалених частин Африки.

21 квітня 2018 року Кім Чен Ин оголосив про припинення ядерних і ракетних випробувань.

Незадовго до цього Кім Чен Ин здійснив перший закордонний візит з моменту вступу на посаду і відвідав Китай, де зустрічався з Сі Цзіньпіном. Після цього він двічі зустрічався з президентом Південної Кореї Мун Чже Іном, лідери двох Корей домовилися більше не воювати.

12 червня також може відбутися зустріч лідера КНДР з президентом США Дональдом Трампом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram