ГоловнаПолітика

Гризлов може покинути Тристоронню контактну групу

Переговори в такому випадку буде вести Кульмухаметов.

Гризлов може покинути Тристоронню контактну групу
Фото: government.ru

Повноважний представник Росії в Тристоронній контактній групі Борис Гризлов може перейти на пост повпреда президента РФ у Центральному федеральному окрузі.

Про це пише газета "Коммерсант".

Інформація поки що офіційно не підтверджена, і ще 30 травня Гризлов брав участь у черговій зустрічі контактної групи в Мінську.

За словами дипломатичних співрозмовників газети, якщо інформація з цього приводу підтвердиться, на діяльності ТКГ це не позначиться. Дипломати нагадують, що з 27 квітня 2015 року спеціальним представником Росії в групі є кадровий дипломат, колишній посол у Сирії Азамат Кульмухаметов, який "чудово орієнтується в проблематиці української кризи".

"Спецпредставник - це робоча конячка. Він вникає в усі деталі та тонкощі, проводить лінію, яка визначається повноважним представником, який, своєю чергою, підзвітний уже керівництву країни", - пояснили в МЗС РФ.

Спочатку до складу контактної групи входили Михайло Зурабов, Леонід Кучма і Хайді Тальявіні від ОБСЄ. У квітні 2015 року Зурабова замінили Кульмухаметовим. Улітку того ж року Тальявіні змінив австрійський дипломат Мартін Сайдік.

26 грудня 2015 року Путін підписав указ про призначення Гризлова повноважним представником РФ у контактній групі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram